Lite nya bilder..

2010-10-25 - 12:18:03



Jag har en underbar hund

2010-10-07 - 13:24:04
Jag har verkligen en underbar hund. Eller vi, jag och Martin har en underbar hund. Hon har ju varit dålig i magen i en vecka men är nu bra. Man märker genast skillnad!! Hon har nog inte mått så bra som vi trott, med det menar jag att även fast hon har varit pigg så har hon blivit påverkad av diarrén och vem skulle inte det...

Idag har hon sovit mer än vanligt, hon lugnar ner sig betydligt fortare och vågar slappna av. Jag är noga med också att hon får mycket sömn eftersom det är så pass viktigt under valptiden. Självklart leker vi också, men inte långa stunder.

Men nu till något jätte kul!!
Jag hade bestämt mig för att klicka in henne, då jag hört mycket bra om klickern samt läst mycket om den och det verkar väldigt bra. Så jag läste på om hur man klickar in hunden, och började sedan göra det.
Först gav jag godis och klickade när hon tog den ur min hand några gånger, tog en paus, upprepade osv 3 ggr.
Efter det så testade jag att avleda henne lite till att göra något annat, så jag kunde gå där ifrån utan att springa efter för mer godis. Så klickade jag och hon for upp med huvudet, tittade på mig och sprang till mig och slickade sig runt nosen. Det gick så himla fort!!! Är helt impad av min lilla kaxbrutta!! Jag passade på att öva "mycket" kontaktövningar och loss då det är bra att de kan då de väääldigt gärna stoppar ALLT i munnen. Ska bli jätte kul att se hur det utvecklar sig och om hon faktiskt har förstått vad klickern betyder. Ska testa lite senare idag också, eller nej, det får nog Martin göra efter han kommit hem från jobbet. Jag har även vart i olika rum samt ute, och hon förstod även då lika fort.

Nu ligger hon på sitt favoritställe, vid mina uggs, som för övrigt flyttar runt lite, så hon ligger där de ligger. Jätte söt är hon! Hon snus-snarkar så sött lilla gumman...

YEEES

2010-10-07 - 08:14:18
Prismas mage är perfekt nu! Perfekt bajs! Haha
Stomax fungerade hur bra som helst. Började med det iförrgår kväll, så har använt det totalt 4 ggr. Ska dock fortsätta ge det i ca 2 veckor till. Sen får vi se hur det ser ut......

Mer uppdatering sker sen, när den lilla kaxbruttan har somnat!

Ingen FFA här inte

2010-10-04 - 16:09:04
För er som inte kan lista ut vad FFA i hundväg betyder så ska jag tala om att det är Eva, min pappas flickvän som kommit på det och det står för Fast och Fin Avföring (om det nu var just de orden).

Prisma har varit dålig i magen i många dagar nu, och vi har inte gjort så mycket de första dagarna med kosten då vi tänkte att det kunde ju vara omställningen och att det är därför hon får lite stressad mage. Men det gick aldrig över så jag ringde Maria om råd, och blev ordinerad att ge henne morotspure i maten 4 måltider så det gjorde jag. Det blev inte bättre.... Så nu har vi fixat risavkok men gjorde "misstaget" att ge henne levergodis, för visst är det så att hon BARA ska äta ris och sådant ingenting annat de första dagarna...??
Så här kommer vi göra iaf att första dagen bara ris, andra dagen blanda i riset i maten, tredje dagen bara vanlig mat. Hon ska även få "risvattnet" som dricksvatten första dagen. Då skulle vi nog få bukt på det sa Eva.

Annars blir det till att ringa Maria igen, eller till och med veterinären och höra vad de har att säga. Stackars lilla kax-Prisma.

Annars mår hon UTMÄRKT. Personligheten växer fram mer och mer och hon börjar även prata mer och mer. Jag och Martin är ju helt ny med rottis så det är inte lätt alla gånger att veta varför hon morrar osv. Men det har blivit lättare och vi har pratat om det.

DOCK så tuggar hon på allt. "Maaaaaaaaaatteee det KLIAAAAAAR!!!!!!!!" ungefär. Men att bita på mig och Martin eller människor, sladdar, stolar, stenar, jord osv är ju faktiskt inte OK. Får avleda en hel del kan jag tala om...
Inte alltid det fungerar dock. Men jag tänkte snart prata med Maria och Jessica om träning. Vill jätte gärna träna med dem och Perla (och alla andra i kullen som bor i stockholm såklart). Alltid roligt att ha någon att träna med! Håller ni inte med mig??


RSS 2.0